Магия без изход?

Хорското мнение се въргаля в прахта. Долнопробно и подритвано. Ако някой се наведе да вдигне своята монета от земята, следва мощно „ура“ от опоненти затова, че се е преклонил. Важното е да се върви напред и да се вдига прах, да пудри и омърля пътищата, да не се отличават от пустошта в полето. Това е магия без изход, защото никой не знае как е влязъл в нея.
Информационният поток е вълшебната пръчица, която оживява и приспива, като в приказка, чиято чародейност е необяснимо коварна. В него се въргалят много истини, преобръщат се и не разбират, че вече са показали задната си страна, която им е неугледна и уязвима. За по-лесно и разбираемо, сведенията са в двете крайности. Магията трябва да е ударна и никой да не се изплъзне и да рече да претегля и да тълкува нюансите. „Осанна!“ и „Разпни го!“ са внимателно дозирани, за да могат да бъдат оттеглени при нужда. Важно е винаги морето от килобайтове да се плиска неспокойно.
Пълен разнобой! Дори и в квантовия свят едва ли има толкова много вселени, колкото становища се пръкват днес. По няколко на човек, за различните дни от седмицата според разположението на кефа. Тези, които отстояват една позиция, скоро стават досадни на фона на калейдоскопичните фалшиви проблясъци на необяснимото многообразие.
А горките отделни конкретни хора, брулени от поривите на летящото на екрана съдържание, неприслонени и вечно на ръба на връхлитаща буря от послания, естествено разнобойни, неистово натискат бутони за харесване или не, блокират приятели или възторжено се присъединяват към нечие силно мнение, за да се почувстват могъщи там, където смятат, че са в компанията на други хора.
Указателните табели и те са залутани сякаш. Всички прилики с реални лица и събития са явни, но никога разбрани. Поставени на показ са, но всеки гледа зад тях, да разтълкува някакво много умно послание. Истината и правдата са в сложни дипломатически отношения. Техните прислужници са усърдни и неразбиращи.
А хепиендът – той може да дойде само от някой, който знае как да направи магия, която е по-силна и сложна от тази…