Идеята и средствата

Приятели,

Когато преди почти две години започнах за себе си  да избистрям идеята на Слово в полет, нейната сърцевина беше да създам електронно списание за оригинални словесни материали. Неща, които да може да бъдат четени през уикенда, когато човек пожелае да отвори време за себе си и да „потреби“ нещо, което е различно от комерсиалната или новинарска конфекция. Текстовете да увличат разума, като в  същото време емоциите не скучаят пренебрегнати, ами да подсилват впечатлението с това, което са намерили в прочетеното.

Имам причини да вярвам, че сайтът постепенно намира хората, на които е потребен. За съжаление, това става бавно поради това, че аз имам възможност да инвестирам само минимална сума в платеното популяризиране на публикациите. Както вероятно може да сте изпитали върху собствените си постове, Фейсбук не винаги ги показва (навреме или въобще) на приятелите и последователите. Не знам дали точно това е причината, или твърде много относителност. В случая това няма значение, защото Фейсбук е това, което създателите му са направили от него, и наш избор е дали и как да го ползваме. Лично аз не съм открила по-добър начин за популяризиране на публикациите си и затова се съобразявам и примирявам с неговите особености.

Инструментът за анализ на Гугъл показва, че все по-голяма част от хората, кликнали върху публикация, са се задържали на сайта достатъчно, за да я прочетат. Увеличава се и броят на хората, които след това са прочели и други есета. Това ме радва неимоверно, защото аз наистина полагам усилия в статиите ми да има живец, плътност и послание. Статистиката, говореща за читателски интерес и удовлетворение, е отлична награда.

Това, обаче, за което ми трябва помощ евентуално, е да се засили популяризирането на сайта, което може да стане предимно чрез платено подсилване на публикациите, както досега, но да достигат до повече хора. Смея да се надявам, че има още българи, които не знаят за Слово в полет, и които може да открият в него приятно и желано четиво.

Обръщам се към вас с покана да помогнете за разгръщането (а понякога и поддръжката, без която не може) на сайта чрез дарения за рекламирането му. Това можете да направите чрез бутона “Donate“, който излиза вдясно до всяка публикация, ползва се системата Пейпал. Ако ви е по-удобно да направите това по банкова сметка, в момента това може да стане към личната ми такава, тъй като досега всичко по сайта е финансирано с лични средства. Ето данните:

„Токуда Банк“ АД

IBAN:  BG94CREX92601015518700

Титуляр: Ана Василева Димитрова

Много моля тези от вас, които, макар да искат, нямат възможност да направят дарение, да не се чувстват по-малко полезни за Слово в полет. Най-важното за този сайт е да му бъдете читатели, той затова съществува. Иначе тези думи, които се опитвам да пусна да летят, ще си се реят безцелно и най-вече – безполезно!

Скоро на сайта ще се появи и подстраница с мои платени услуги, от които могат да се възползват всички, които харесват стила ми на писане и смятат, че може да им бъде полезен при създаването на текстови материали за техни презентации, брошури и представяне на продукти. Разбира се, не само това, посочвам примерно. С приходите от тях също ще мога да развивам сайта.

Благодаря на всички, които прочетоха това докрай, и са читатели на Слово в полет!

Ана Димитрова